מזה שבוע שהלונדונית הקטנה החלה לטעום מזון מן הצומח, וכהורים גאים ומרוגשים (“תראו היא לא יורקת את זה!!”) הרי שמזה אותו שבוע אנו חורשים את שוקי האיכרים המקומיים כדי למצוא את הגזר המתוק ביותר … התפוח שאין בו טיפת חמיצות … הקישוא המושלם … והכל צריך להיות אורגני כמובן. המסע הפעם הוביל אותנו למרליבון, אחד המחוזות החביבים עליה, שם תמצאו בבוקר יום א’ את אחד משוקי האיכרים הגדולים ביותר באיזור (המקומיים בצפון לונדון בד”כ קטנים באופן יחסי ומורכבים ממספר קטן של דוכנים). שמש מפנקת (התחזית הבטיחה לנו עד 15:00) והליכה דרך רג’נט פארק (כולל עצירה למרוח קרם שיזוף על האף) יצרו ציפיות ליום כיף שמשי במיוחד, האמנם?!
.
הישר מהפלחה
.
שוקי האיכרים של לונדון מציגים תוצרת מקומית טרייה טרייה הישר מהחוות הפזורות ברחבי אנגליה. מעבר להפנינג ואווירה תמצאו בשווקים אלו פירות, ירקות, פרחים וכן בשרים טריים (בקר כמו גם חיות טמאות למיניהן) לקנות הביתה או למאכל במקום, לחמים ודברי מאפה מתוצרת בייתית, דוכני מיצים, fishmongers, ביצים אורגניות ועוד ועוד ועוד.
שוק האיכרים של מרליבון הוא בין הגדולים משוקי האיכרים באיזור צפון לונדון, והוא כולל מספר ירקנים, כולל כאלה המביאים תפוחים וסיידר ממחוזות בעלי שמות אנגליים במיוחד המסתיימים ב-“shire”.
את מסע הקניות מיקדנו בצרכיה של הלונדונית הקטנה, שאמנם למדה לאכול רק לפני שבוע, אך כבר מכתיבה אג’נדת מאכל מאד ספציפית (למשל ללא קישואים לתשומת לב הקוראת סבתא דר. א’)
המוכרים בשוק האיכרים הם בד”כ החקלאים בעצמם, והלה מאד גאים ושמחים להציע עצות לגבי מרכולתם. כך ניתן להיתקל במשפטים בגון “זה אותם גזרים מתוקים ש-my baby bruver אכל כארוחה ראשונה” … “החבילה הזו מבין כל התפוחים תהיה המתוקה ביותר” … “אני אביא לך פרחים אכילים לשוק האיכרים בסוויס קוטג’ ליום ד'” (לא נפתח לדיון את האובססיה של הלונדונית לפרחים אכילים ושימושם באפייה או את מערכת היחסים האישית שפיתחה עם אותו חקלאי).
לאכול בשירותים??
גנים פתוחים