חגיגות יובל היהלום (Diamond Jubilee) ל-60 שנות מלוכה של המלכה, עוברים עלינו באמביוולנטיות: מצד אחד יש חופש – מצד שני יש גשם (לפרקים). מצד אחד יש משט שלא נראה כמוהו עשורים – מצד שני לא ניתן להגיע לקו המים כדי לראות אותו (ניסינו). מצד אחד היה קונצרט מדהים למרגלות הארמון – מצד שני שוב לא הצלחנו להיכנס…
את התסכול שלנו מחגיגות המלכה החלטנו להפנים וללכת לחגוג עם החצי השני של נתיניה הנאמנים של אליזבת’ השנייה – במקום בו דחיפות וקהל רב הם עניין שבשגרה ואין סדרנים אנגלים שימנעו כניסה – צ’יינה טאון.
צ’יינה טאון מתחילה היכן שהסוהו מסתיים, כאשר אזורי ה-“Hard Core” מצויים בסמטאות סביב Leiscter Square. האיזור עצמו “מגודר” בשערים סיניים דמויי פגודה, שלכבוד חגיגות היובל קושטו בתמונות המלכה אליזבת’, ובדגלי היוניון ג’ק והרפובליקה העממית של סין – בדומה לרחובות עצמם. כיאה לרובע סיני – לשלטי הרחוב מתווסף גם כיתוב באנגלית, מתחת לסינית באותיות קידוש לבנה.
כשנכנסים לצ’יינה טאון שוכחים מהר מאד שלפני רק רגע היינו באחת ממעצמות המערב. המקום שוקק בסופרים סיניים וחנויות מזון, מסעדות בופה סיניות (אכול כפי יכולתך), דים סאם, חנויות דיקור ותרופות מהמזרח, חנויות לכיסויי פלאפונים ולממתקים שלא יוצרו באי הבריטי. בין כל אלה מיתמר בגאון מלון ה-W הגבוה, שנבנה כאילו להתמזג עם הסליז המקומי.
הבחירה בין מסעדות הדים סאם במקום קשה. בעבר התיישבנו עם אחותה במסעדת ספייס מרקט (Spice Market) שבמלון W והשקפנו על הרחוב, רק כדי לקנא באסייתים הפוקדים את מסעדות הדים סאם שממול. כיום, אחותה נמצאת במזרח ולאות הזדהות החלטנו לוותר על “המצוחצחות” ולמצוא מסעדה שתדמה לאלו שאחותה פוקדת יום-יום.
Beijing Dumplings עונה על ההגדרה רק בצורה חלקית. מצד אחד מדובר במסעדת דים סאם “hand made” – מצד שני המקום עצמו הרבה יותר נקי ומעוצב (קירות עץ ומנורות במבוק) ממה שדמיינו. בכלל, המקום מגיש גם מנות סיניות קלאסיות ולא רק כופתאות.
חלון המסעדה הקטנה המשמש גם כמטבח להכנת דים סאם – והוא זה שמשך אותנו לבחור בה על פני כל האחרות. שני שפים סינים (הוא והיא) במדים לבנים, עמלים על הכנת כופתאות סביב הררי קמח. מראה משובב נפש רעבה. נכנסנו.
חלון המסעדה הקטנה המשמש גם כמטבח להכנת דים סאם – והוא זה שמשך אותנו לבחור בה על פני כל האחרות. שני שפים סינים (הוא והיא) במדים לבנים, עמלים על הכנת כופתאות סביב הררי קמח. מראה משובב נפש רעבה. נכנסנו.
המארח שנראה כאילו יצא הרגע מפרק של Dragon Ball או Pokimon ניסה למשוך אותנו לירכתי המסעדה, אנחנו התעקשנו לשבת אל מול צמד האופים. כאמור התפריט מורכב מיותר מאשר דמפלינגס – אבל אנחנו החלטנו ללכת על החוויה המקורית.
מנת ספרינג רול לפתיחה, ובהמשך פלטת דים סאם (מילוי שרימפס בעיקר), XiaolongBao של עוף (soup dumplings) ו-דים סאם ירקות (בעל גוון ירקרק, צף במים רותחים במילוי נבטים וירקות. מומלץ!). כדי להשלים את החוויה בחרנו מנת ירקות של Ong Choy (כמו באק-צ’וי רק ארוך יותר עם תפרחת, טעים).
ארוחת הדים סאם שלנו הייתה תכליתית. באים. אוכלים. הולכים. כיאה למקום סיני – גם הקולה הייתה חסרת גזים לחלוטין, היישר מבקבוק פלסטיק גדול 🙂 כל העת ניסינו להכריע האם יש במקום רוב של אסייתים או לא. בכל מקרה, אין ספק שמדובר בארוחה אותנטית ודי מוצלחת.
רחובותיה של צ’יינה טאון המשיכו להיות הומי אדם גם כשיצאנו מ-Beijing Dumpling, המקום עמוס “מסיבות רחוב” וברביקיו לכבודה של המלכה (על שולחנות פיקניק עם דגלים בתור מפות). מועדוני הסוהו הצמודים גם החלו במסיבות משלהם – ונראה שהתחרות בין מועדון הגאים לבין מסעדה סינית צמודה נמצאת בשיאה.
הצעדה חזרה למחוזות צפון לונדון עברה דרך New Bond Street ומייפר – שם ראינו חגיגות יובל קצת יותר מאופקות ומסודרות. גם הבלאגן הצרכני שחגג בפורטנם אנד מייסון ובכיכר פיקדילי לא משתווה לצהריים עמוסים ברחובות אסייתים ממש בלב ליבה של הבירה. נהנינו.
Beijing Dumpling 23 .Lisle st, China Town 020-7287-6888 |
בלוגרים יקרים, ראשית אני רוצה להביע את מחאתי על הצמצום בטורים לאחרונה! אתם חסרים 🙂 עשיתם לי חשק עז לדים-סאם!!!התמונות הכי מגרות! בהשראת שבוע הספר שהתחיל הערב בכיכר, אני ממתינה לכרך א’ במדריך הלונדונים ללונדון…
רונה היקרה, היינו בחופש – גם ללונדונים מגיע 🙂
שמחים שעשינו חשק לדים סאם – רק שבת”א האופציות לא מדהימות … לונדונים בשבוע הספר.. המממם … עוד חזון למועד!
cheerio
תגידו, אין אפשרות לעשות מנוי?
בכל מקרה, מבטיחה לעקוב – ומקווה שיהיה לי איך לנצל את כל המידע 🙂
הי עידית!
שמחים שנהנית.
אפשר לעשות מנוי – תלחצי מצד ימין על ה-rss (אייקון כחול) – זה אמור להוסיף לך את הבלוג לתוכנת דואר (בהנחה שמוגדרת כזו בדפדפן).
אם את משתמשת בג’ימייל אפשר להגדיר את הבלוג ב-Google Reader ככה ששם תקבלי עדכון כל פעם שמשהו חדש קורה http://www.google.com/reader
הנה הסברים מפורטים על rss והדרכים להירשם אליו http://rss-tutorial.com/rss-how-to-subscribe-to-feeds.htm
@עידית:
עידית היקרה, RSS מסובך? אין בעיה!
בזכות שאלתך התקנו אפשרות להירשם לאתר כ-Newsletter.
כך תקבלי מייל כל פעם שיש פוסט חדש!
נרשמת כבר?? 😉
בלוג מקסים. תענוג לקרוא!!!
תודה רבה !!