שברקע אתם שומעים על כל מיני מוטציות שמגיעות להן מהאי הבריטי, אפשר אולי לחשוב שכולם הפכו פה לצבי הנינג’ה ושצריך שוטגאן כדי להסתובב ברחובות. לא כך הדבר. זה נכון שהממלכה ריקה, אבל אכיפה קפדנית כמו בארץ אין, וניתן בהחלט לטייל בחוץ באופן סביר.
אוקי, אז נכון שאנחנו לא ממליצים להגיע לפה לחופשה – אבל מה בכ”ז? בין הזומים הבלתי פוסקים של הילדים, הגשם שמוסיף לרדת וכמובן תדרוכי הקורונה של בוריס ושות’, שלא מוסיפים למורל הלאומי, ריכזנו לכם את ההזמנות הביתה הכי טובות שאפשר לעשות בלונדון. אז אם אתם גרים פה, או מגיעים לפה וצריכים להתבודד בעתיד, הנה חמישה דברים שאפשר להזמין בלונדון בכיף.
מאפים מ-Miel
Miel היא מאפייה צרפתית עצמאית בשכונת פיצרוביה. ה- boulangerie & patisserie מאויישת מצוות של קונדיטורים מומחים, המכינים על המקום מאפים צרפתיים. המאפייה, שמתמחית בקרואסונים, ובמדלנים משחררת כל יום כמות מוגבלת של עוגות עוגת Gallete De Roi.
יינות ממג’סטיק
ממתקים וציוד של הארי פוטר
כגימיק חמוד ליומולדת של הלונדונית הגדולה, הגיעו אלינו דרך קסם ממתקים של הארי פוטר מהחנות “The Shop That Must Not Be Named”. הלונדונים הקטנים חובבי סדרת הספרים והסרטים שמחו לגלות שצפרדעי השוקולד שלהם לא זזות, ושהג’לי סלאגס (חלוזונות או חשופיות) היו עשויים מג’ומי. פחות התלהבות נרשמה מה-Jelly Belly בסגנון ממתקים בטעם כל דבר של Bertie Bott’s והיו אי אלו תהיות למה לאכול ממתק בטעם סבון, תולעת אדמה, קיא, פלפל חריף או סמארק (יחד עם זאת הן נטעמו).
האתר עצמו מציע למכירה גם שרביטים, ספרים, תחפושות ועוד.
https://www.theshopthatmustnotbenamed.co.uk/
Breakfast En Bread
אחד מהאפיינים של ה-Bargehouse, מוסד ידוע בשורדיץ’ על תעלת רג’נט, הוא כיכרות הלחם הממולאות ב… ארוחת בוקר.
לאור סגירת הבירה, המוסד נאלץ להמציא את עצמו מחדש ומשווק את כיכרות הלחם הממולאות, במשלוח Next Day. המקורי אולי לא יימצא חן בעיני הלונדוני עם בייקון ובנגרס (נקניקיות אנגליות) – אבל בהחלט מספק Full English Breakfast למי שבקטע.
בשביל אופציות צמחוניות יש כיכר ממולאת ירקות וביצה, וכיכר עם שעועית וקייל. האופציה שמצאה חן בעינינו היא הסלמון המעושן וביצה.
הכיכרות מגיעות יום למחרת ההזמנה אבל לא בהכרח בזמן לארוחת בוקר, וכוללות הוראות חימום.
https://www.breakfastenbread.com/
Kake Udon
קשה קשה … קשה להאמין שהמנה היפנית המעולה הזו, במיוחד לחורף, לא הכתה שורשים בתל אביב. אולי העובדה שאחרי מרק עוף וחמין זה האוכל חורף הכי מנחם, גרמה לה לפסוח על מדינה ים תיכונית כמו שלנו.
בלונדון, לה אוכלוסיה גדולה של גולים יפנים, ניתן למצוא שכיות חמדה כאלה בכל מיני מקומות. הקונספט של הKake Udon הוא איטריות קמח (ה-Udon) במרק חום בשם kakejiru שמורכב מבסיס של סויה, מירין (יין אורז), ודאשי שהוא הבסיס למרקי המיסו למינהם.
בסניף המקומי של הלונדוני בסיטי יש בחור אחד ממוצא יפני שעומד לו בדד ומציע את האודון עם עוף, בקר או חזיר. לחילופין אפשר לאכול קטסו קארי שזה אורז עם רוטב יפני חריף, בד”כ מוגש עם שניצל יפני שמזכיר מאד … שניצל.
אגב ההבדל המהותי מראמן שרובנו מכירים הן האיטריות- במנת ה-Udon הן יותר גדולות ועשויות ללא ביצים, כך שהם סופגות יותר את טעם המרק. מרק הראמן בד”כ מכיל הרבה יותר מלח, ביצים ותוספות כמו פטריות, חזיר וכו, ונחשב פחות בריא בשל ריבוי הסודיום.
במשלוחים יש כמובן את Koya המצויינת שמציעה גם ערכות DIY להכנה בבית, ואם דווקא בראמן חשקה נפשכם – ערכות ה-DIY של Shoryu – מוסד בפני עצמו – ניתן להזמין מ-Japan Centre.
אז זה בנתיים מה שקיבצנו עבורכם, מקווים שתצליחו לשרוד את הסגר בלי להעלות איזה חמישה קילו…. עד הפעם הבאה!