מי היה מאמין כשהתחלנו את הבלוג הזה לפני כעשרה חודשים שנצליח להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן מבלי להזכיר ולו פאב אנגלי אחד! ישקר מי שיאמר שהפאבים האנגלים הם לא חלק בלתי נפרד מהווי החיים בלונדון, שמחלחלים לשיגרה היומיומית – כן, גם אם אתם ישראלים שנמצאים פה.
הפאב האנגלי מהווה נדבך מרכזי בחיי היום יום באנגליה, ובשונה ממה שקורה בארץ, הוא אינו רק מקום אליו מגיעים לשתות. נכון, השתייה היא חלק אינטגרלי (ואנגלי ממוצע יכול לפרק משהו כמו חמישה פיינטים של בירה בלי להרגיש) – אבל הפאב השתלט על חלק נרחב יותר של החיים בבירה הקודרת, וגם אם אתה זר או תייר – תיאלץ לאמץ את הפאב לחיקך.
לרגל העובדה שגם אנחנו בעוונותנו – ובעיקר הוא מכורח המציאות – אימצנו את הפאב האנגלי אל חיינו, נעשה לכם פה שירות ונסקור את סוגי הפאבים האנגלים תוך מתן דוגמאות של פאבים אהובים. אחרי הרבה מאד בירה, וככל הנראה כבד קצת יותר גדול, להלן התוצאה.
The Facts…
ראשית, מספר עובדות על פאבים אנגלים, על אנגלים ועל הקשר ביניהם:
i. לא משנה כמה שהפאבים האנגלים ייראו לכם זהים, לכל אנגלי יש כ-2-3 פאבים ספציפיים המועדפים עליו. כל אחד מאותו הרפרטואר יתאים לו לאירוע ספציפי בדיוק: בין אם זה פיינט עם החבר’ה מהעבודה, פיינט עם החברים מהבית או אירוע מיוחד, הוא יודע בדיוק באיזה פאב הוא רוצה לשבת – גם אם לנו ולכם זה נראה היינו אך.
ii. בפאב האנגלי שותים עם החבר’ה אחרי העבודה, או אוכלים בסוף השבוע. כל הפאבים מגישים אוכל, אבל רק בימי ראשון יוגש פה “Sunday Roast” – בדרך כלל בשר עם יורקשייר פודינג מסורתי, כמה ירקות סמליים וכיו”ב.
iii. יום שני נחשב ל”Burger Monday”, וכל פאב שמכבד את עצמו יציע המבורגר – אם לא בכל ימות השבוע (למעט יום ראשון) – אז לפחות ביום זה.
iv. סיידר אלכוהולי מהחבית זו שתייה לגיטימית בדיוק כמו בירה.
v. בירה מבקבוק (במיוחד כזו שבאה עם ליים מעל) זו שתייה לגיטימית רק לנקבות שאינן אנגליות.
vi. קודם כל שותים – לא מחפשים מקום לשבת, שולחן או להכיר אנשים עד שאין לכל אחד פיינט בירה ביד. זאת בניגוד גמור לישראל – מקום בו קודם כל מחפשים את המקום הכי טוב “בבית” כדי לראות ולהיראות עם המפתחות של האוטו ביד.. נקודה למחשבה.
האם הפאב באמת שכונתי?
המתפנפן
ילדים הכתבה היא ממש מחקר טוב כמעט לדוקטורט. השאלה היא האם ביקרת בכולם? כמה זמן נדרש כדי לאסוף החומר. כל הכבוד באהבה , סבא צבי
@Yosipovitch! Zvi:
שנים של מחקר וכאבי ראש שלו. הנכדה לא נוגעת בבירה. באהבה חזרה.
הכמעט “נוטינג הילי” מעדכן שבשנת 2011 הENGINEER שהיה שכונתי הפך לחלק מרשת עלומה ששומרת על פרופיל נמוך ופאבים ברמה גבוהה, בשם Mitchells and Butlers. למעשה הם היו בעלי המקום וסירבו להאריך את חוזה השכירות לזוג שהיה הבעלים Abigail Osborne and Tamsin Olivier במשך 17 שנה!!
וכדבריו: Actually the story around it is quite interesting as few celebs that live in the area joined signing the petition not to sell the deeds and eventually the chain promised they will keep the same spirit of the original Engineer.
העצומה כללה כ-10אלף חתימות, אך לא הועילה.
אגב Mitchells and Butlers הם הבעלים של הרשת המעצבנת ALL BAR ONE המוזכרת לעיל.
תודה על התיקון