ביחד עם אנדרו זובלר, מנכ”ל ה-Sydell Group הניו יורקית (שבבעלותה מלונות יוקרה כמו ה-NoMed בניו יורק ו-MGM בווגאס), הם הפכו את הבניין שהיה עזוב מזה שנים, למלון ה-NED היוקרתי. השיפוץ ערך 5 שנים וכאמור עלותו 200 מיליון ליש”ט. המלון, על שלל מסעודתיו נפתח ב-2017.
אז מה בכל זאת פתוח לאנשים כמונו וכמוכם? Zobler’s – דלי בסגנון יהודי; פריזיאן סטייל Cafe Sou; מסעדת Kaia – סוג של אסיין פיוז’ן על בסיס סושי/פוקה עם גריל רובאטה; Malibu Kitchen – מטבח “קליפורניה” – ווטאבר איט מיי בי; Cecconi – האיטלקיה ממייפר; ה-Nickel Bar לקוקטיילים; ו-Millie’s Lounge – אוכל אנגלי מודרני.
לאור הניסיון של המקום להיות נגיש לקהל (וכנראה בשל מיעוט האנשים שנמצאים בסיטי בסופה”ש) תוכלו גם להזמין את ה-Ned’s Feast בימי ראשון, בופה אכול כפי יכולתך בעלות של £48, הנפרס על פני שלוש מסעדות (על שתייה משלמים לחוד).
אם זה לא מספיק מרשים – המסעדות פה מציגות פידיון של מיליון ליש”ט בשבוע, ויש צורך ב-850 אנשי צוות להפעיל את המקום.
התוצאות הלכאורה טובות הגיעו בזמן טוב לקבוצת ה-Soho House שמפעילה כ-19 מועדוני חברים בעולם ונאלצה לקחת הלוואה כדי להמשיך בפעילותה.
עד כאן לילה כלכלי. אז איך זה בעצם נראה?
בניין עתיק ענק, במרכזו במה בשביל הופעות חיות (המתקיימות כמעט כל ערב), מחולק למספר איזורים שכל אחד מהם משמש כ’איזור מסעדה’ אחרת. הבר על הגג (כולל בריכה) כאמור סגור לחברים בלבד (וגם אסור לצלם!) ויש קומות מלון, קומה של ספא עם בריכה באורך עשרים מטר, ואת בר הכספת בקומת המרתף כבר הזכרנו???
סקירה של פינות ארכיטקטוניות מעניינות בבניין ניתן למצוא באתר המלון: The Ned’s Secrets.
נכנס יין יצא סוד
אז נכון שכל הגלאם הזה הוא ממש לא בשבילנו 😉 – אבל בשבילכם, הסכמנו “to take one for the team” ולבדוק את המקום. בתוך שבועיים הצלחנו לפקוד את מסעדת Kaia, מסעדת Millie’s Lounge ואת ה-Nickel Bar. התוצאות לפניכם.
ה-Nickel Bar הוא הבר היחיד אליו אין אפשרות להזמין מקומות (מה שנקרא “‘walk in” בלבד). כדאי להגיע לכאן מוקדם, כי החל מ-17:00 בערב כבר אין שולחנות פנויים וצריך לעמוד ליד הדלפק עם איסטינקטים טובים (למקרה שיתפנה שולחן) ומרפקים ישראלים (בשביל להשיג את תשומת לב הברמן). הבר עצמו מכיל מאות משקאות, כולם במחיר מוגזם אפילו ללונדון, ונשנושי הבר מוגשים רק לברי המזל שתפסו שולחן או דלפק צדי (לא בדלפק המרכזי של הבר).
עוד בעיה עם הבר היא העומס, שנראה שרק הולך ומחמיר ככל שהשעות נוקפות. הברמנים לא עומדים בזה בעצמם, ולראייה מצאנו בחשבון 3 וודקה ו-3 ג’ין שלא הוזמנו. בבירור מהיר הלונדוני התבשר שכן “מר מידלטון שיושב שם הזמין את זה”. אז אנחנו לא מכירים את מר מידלטון, ואם הוא לא קרוב של קייט אין לנו גם כוונה להזמין אותו ל-6 קוקטיילים. במחשבה שנייה – אם הוא קרוב של קייט, הוא יכול להזמין אותנו. עשר דקות על סידור החשבון ואנחנו ממשיכים.
מבחינת אוכל, אין מה יותר מדי להרחיב, באווירה החגיגית של המקום החלטנו להתפנק על הקוויאר הכי קטנטנן שיש פה – ולמען האמת לא הצלחנו להבין על מה המהומה (מוגש כמו שצריך עם בליני, בצל, ביצה מגורדת לבן וצהוב מופרדים, עירית, שמנת וכפיות קטנטנות דמויות צדף). הלובסטר טעים (מי באמת יכול להרוס לובסטר) ואפילו ההמלצה על בלאן-דה-בלאן אנגלי (מסתבר שיש דבר כזה) היתה טובה. הסטייק של הלונדוני היה די מזעזע ועל קינוח דילגנו. אווירה כבר אמרנו ?
Kaia at the Ned
ההגדרה של Kaia היא מסעדת poké-פלוס-robata שזה ניסיון לרכב על שתי “החתונות” הכי לוהטות בלונדון – גריל רובאטה יפני כמו ברוקה או אינקו ניטו, יחד עם פוקה שזה בפשטות ה”סושי של הוואיי” – סוג של צ’ירושי מוגש עם פירות כמו מנגו, וירקות כמו נבטים ועלים, וכן רטבים נועזים (למשל צ’ילי).
בדומה לזובלר’ס הדלי בסגנון יהודי שזכה למחמאות, לקאיה יש גם דלפק ארוך וגם שולחנות. דמיינו את עצמכם הולכים באגף המזרחי של הנד, על מרצפות השיש המפוארות, ומצד שמאל שולחן/דלפק של סושי ומצד ימין אחד של דלי. הפוד קורט של הרודס בהחלט עולה פה לדמיון.
למעט השירות האישי הלוחץ, המנות בקאיה מדוייקות וטעימות. הסשימי מצויין, הסושי (ניגירי) מדהים והרולים טובים, בדגש על הרול “פיש אנד צ’יפס” – מנה גאונית של רול סלמון טפורה עם מיונז ואצת נורי על הכל (זה הצ’יפס) עם אפונים קריספיים. אכן קרנצ’י וטעים.
הפוקה גם ברמה מעולה, כמובן על בסיס אורז סושי – Ahi Tuna מוגש עם אננס, אבוקדו ורוטב צ’ילי והסלמון עם מנגו, ביצי דגים ויוזו.
לנד לא מגיעים בהכרח בשביל אוכל טוב. זאתאומרת, זה לא בית תמחוי ח”ח, אבל למעט ההברקות של קאיה – אי אפשר גם לומר שזה ה-מקום בשביל אוכל בלונדון.
חדר פה יעכב אתכם בכ-500 ליש”ט ללילה, אז אפילו לא היינו חולמים על זה כהמלצה למטייל. הלונדונים בהרכב זה או אחר הצליחו לבקר פה בשבועיים שחלפו פעמיים , ובלי חדר או גישה למועדון, הרגשנו היטב את הסווינג של “לונדון החוגגת” והסיקסטיז. המציאות של הגשם הלונדוני מקבל את פנינו ביציאה (גשם? ביוני? פעמיים?) ואנחנו מודים שלא צריך הרבה יותר מקוויאר ומשהו מבעבע בשביל להנות פעם ב-. טוב אולי גם איזה קאוור ברקע.
The Ned 27 Poultry thened.com |
|