גילוי נאות – שני האירועים המתוארים להלן לא היו היחידים שעברו על הלונדונים ב-Weekend Extravagnza שלנו. סופה”ש ייזכר גם בשל פתיתי שלג -> ארוחת בוקר בבורו מרקט -> זיתים טורקיים -> רוצים אוזני המן :אזל: -> פרק אחרון בעונה של Suits :מרגש: -> תור של שעתיים ב- Greek street 10 -> בלבול הזמנה ב-Yautcha -> ארוחת ערב ב-Yaucha בסוהו (תזכה לפוסט נפרד) -> שתייה אקססיבית -> קור איימים -> סירוב כניסה ל-“Experimental Cocktail Club” -> דריכה בקיא (מצדו) -> איש משוגע באוטובוס -> שיטוטי שופינג (מצדה) -> מסיבת יומולדת של מיקה (שנתיים!) – מזל טוב 🙂
אז איך הגענו לכאן?
שבת בבוקר. אפס מעלות. כאמור פתיתי שלג. ההאנג-אובר כבד (עוד נגיע לזה) והשעון מצלצל 8. לא רוצים לקום – אבל בעצם מוכרחים, כי עוד מחודשי הקיץ מדברים על הרטרוספקטיבה לכבוד רוי ליכטנשטיין – גולת הכותרת של מוזיאון הטייט מודרן לשנת 2013. הכרטיסים (לשעת חברים בלבד) הוזמנו עוד מבעוד מועד, ואנחנו נאלצים לסלק את קורי השינה מהעיניים (יש לציין שככל שהרכבת מתקדמת ל-Southwark האדרנלין שלו עולה, וזו הפעם השנייה שנרשמת איזשהי התרגשות מצדו בנוגע לתערוכת אומנות, שתיהן בטייט).
צעדינו נשמעים היטב על רצפת האבן של הטייט מודרן הריק, והשומר מבקש לראות את כרטיסי ההזמנה הייחודיים – so Excited !!
בזמן שהבנים דיברו על הורדת דירוג האשראי של בריטניה (לא מעניין בעליל), הבנות פתחו בשיחה עם המלצר שהצליח להסב את תשומת הלב של כולם כשהכריז כי מנת המקרל המזוגג היא המנה הטובה ביותר במסעדה באנגליה. ההמלצה סחפה 3/5 יושבי השולחן – לאחר שבחנו את אמינותו עם שאלות לגבי מקומות 2 ו-3, והלה עבר את המבחן מאחר והמליץ על מנות ב-Fat Duck (של הסטון בלומנת’ל, לא היינו) וב-Goodman’s (הוא היה עם לקוחות מהעבודה, טוב אבל לא כמו Hawksmore).
למנות ראשונות נבחרו: כאמור מקרל, מקרל ו-מקרל (מצויין אבל לא בטוח שהכי טוב באנגליה), קוקי סן-ז’אק (טעים) ושליו (הבלונדיני הוכרח ע”י הבלונדינית ונראה היה שנהנה).
אגב, לפני שבכלל הגיעו המנות הראשונות קיבלנו “amuse bouche” בדמות פטיפור ממולא במוס פואה גרה, סלסלת לחמים וחמאה ובריוש לתת עם בצל (כל כך טעים שהוא גנב גם את שלה). את מאפה הבייקון, בצל והקרמל אף אחד מהיהודים הטובים לא ניסה. במבחן הלחם של משפחתה – הלדבורי עמדו בגבורה (המבחן האמפירי: הכיכר הראשונה חוסלה והבנות הגדילו לבקש עוד).
לאחר המנות הראשונות, עוד פינוק בדמות ביצת שליו רכה בציפוי קריספי לא מזוהה, שטה לה על מוס קרם ארטישוק (נחמד מאד). מנות עיקריות מוגשות אף הן בצפחות ענק והוזמנו: צלע בקר עם תפ”א ומח עצם (מצויין), בס עם גזע ברוקולי וקינואה שחורה (מעולה) והבלונדיני שוב הלך על האקסטרים עם צבי.
למנות הקינוח הוזמן בעצם כל התפריט, עם הבטחה מהמלצר הראשי להביא 6 מנות ולא 5 כמספר הסועדים, כדי שנטעם גם את הסורבה. נציין כי המלצר שכח את הבטחתו והסורבה המיוחל לא הגיע – מה שלא גרע מההנאה של הערב. בטרם באו המנות שלח השף “שעשוע פה” נוסף – פודינג לימוני עם שברי מרנג שהיה טעים ומרענן.
הקינוחים עצמם כללו: סופלה פסיפלורה שהמלצר מילא בכדור גלידה מומסת (גולת הכותרת), מילפוי רוברב ודבש (messy), טארט סוכר חום עם גלידה (אנחנו לא יודעים – הבלונדיני ‘נאחז’ במנה ולא שחרר, כנראה שהיא מוצלחת), פרפה שוקולד מריר עם גלידה ירקרקה בטעם בלמ”ז, ברולה לימון וטימין עם רוטב יוזו (טעים).
Lichtenstein: A Retrospective |
The Ledbury
|
|
3 thoughts on “Weekend Extravaganza”