באו-זה-פה

באו - מסעדה טאיוונית בלונדון

בלונדון, סצנת האוכל של 2017 (לפחות לפי טיים אאוט) תהיה של גבינות. גבינות?? הגבנו בפליאה, לאור העובדה שבירת הממלכה כבר שנים בקטע בריאותי משהו – קשה לראות את חובבי הברנז’ה הלונדונים עפים על Cheeseboard משובח או חוגגים ניצחון עם סיר פונדו. ובכ”ז אם נסקור את שבע השנים שאנחנו פה (מה כמה???) כבר ראינו אסייתי, יפני, טאפאס, מסעדות ללא בוקינג, רנסאנס ההמבורג, אוטולנגיאני-ישראליני, קוריאני, שוב יפני, ויגאן (טבעוני), ו… כן אז למה שלא יהיה גם גבינה?

מכל הטרנדים לעיל, טרנד שמעולם לא ראה שובע, במיוחד בסוהו גבול צ’יינה טאון, הוא האוכל הסיני-טיוואני, ובמיוחד הבאו (“באו-זה” בסינית). אז מי שלא יודע מה זה באו-זה, ראשית נזיפה על כך שככל הנראה לא עקב אחרי הבלוג במרוצת השנים, מוזמן להיכנס עמנו למקום הכי עמוס בלונדון: BAO.

לונדון המלצות

.

באו-זה (Bao-Zi), היא לחמניה סינית אוורירית מאודה, המוגשת עם מילויים שונים, שהפופולאריים ביותר בשר בקר וחזיר. באו לונדון (Bao London) החלה כקבוצה של דוכני רחוב בשווקים שונים שזכתה ב- Taiwanese buns group test של מיודענו ה”גרגרן הבררן” והפכה למסעדת באו בסוהו, ללא הזמנות ועם תורים של שעתיים בערך.
באו פיצרוביה הוא הסניף השני, שכולל בר בקומת הכניסה (אליו לא ניתן להזמין מקום) וכן מסעדה בשם “Bao Downstairs” שכל היותה כשניים-שלושה שולחנות שיתופיים (בדומה לזוזוברה) בקומת המרתף (בה המטבח), אליה ניתן (אם כי קרוב לבלתי אפשרי) להזמין מקום.

היתה זו הזדמנות נדירה שנפלה בחיקם של הלונדונים להשיג שולחן מאוחר לבאו לונדון, וזמינות לא אופיינית של הבייביסיטר המחליפה. שולחן שהוחלף במהלך השבוע באחד מוקדם יותר (ככה זה שהרגל כבר חצי בדלת…) וגם אפשר לחזור הביתה בשעה נורמלית. לונדונים 1 – היקום 0.

אוכל בלונדון
זה באו-זה! הבר של באו פיצרוביה

ב’ ו-ר’, ישראלים לונדונים וותיקים, שבנם הקטנטן סומן כמחזר הנמרץ ביותר של הלונדונית הקטנה, כבר חיכו במקום… בעוד אנו מנסים להבין את התפריט, שנראה כמו טופס הזמנת ארוחת בוקר/דריי קלין של מלון, נתבשרנו שהמקובל הוא שני באו לאדם, שר’ כבר הצליחה לפענח את התפריט, ושאפילו ב’ כבר דגם את הסאקה השונים. הלונדונים יודעים מתי הם יכולים to sit back and relax. לונדונים 2 – היקום 0.

מסעדה סינית לונדון
יורדים אל העם – הבר של “באו דאונסטיירס”

המנות מתחילות להגיע לשולחן, ולמרות שמנת נאגט של לחי בקר מטוגן (סבירה) ועוף חריף מטוגן מוגש עם חלמון של ביצה (מעולה) שוות אזכור, היינו כ”כ רעבים לחמניות באו בלונדוןששכחנו לצלם – עמכם הסליחה.
יחד עם זאת, המטבח של באו מתפקד במהירות לא פחותה ממקדונלד’ס, ואך הספקנו לחשוף את ר’ ו-ב’ להיותנו הלונדונים המיתולגים (על כל עשרות הקוראים שלנו!) וכבר הגיעו להן לחמניות הבאו עצמן.

מנות הבאו הממולאות בקר היו מעולות, ואלו הצליחו להיאכל באותה מהירות שהגיעו לשולחן.

זה המקום להזכיר שהתפריט בבאו מתחלף חדשות לבקרים, כך שאם קראנו ביקורת שהיללה את מנת לבבות הברווז או הבאו קונפי-דאק (כן כן אנחנו מודים אנחנו גרגרנים – אבל give us a break – אתם יודעים בדיוק כמה פעמים יוצא לנו לצאת בלי הילדים!) – הרי שאלו כבר לא היו מנת חלקו של התפריט היומי.

אוכל טיוואני בלונדון
“אומאמי” ולא עממי – סטייק תמנון בבאו

הסטייק תמנון היא מנה אסטטית ונדיבה, אך הרוטב ה-umami האפיל על המנה לטענת הלונדונית.

מנת הצד של החמוצים היתה טעימה מאד והיוותה ניגודיות רעננה לבאו הכבדים עמוסי הרטבים. מנת ה”קריספי כרוב” מוגדרת על ידי הלונדונית שהתחפשה היום לשגיא כהן כ-“smart: לא חריף ובלי בצל ירוק – שני הדברים שאני מחפשת באוכל.” על טעם וריח…

מסעדות סיניות בלונדון
כמעט כמו צ’יפס – קריספי כרוב

 

מנות הבאו הנוספות שהגיעו בהמשך לשולחן כבר פגשו בסועדים פחות רעבים ועל כן היה אפשר להעריך אותן בצורה קצת יותר איטית ומדוייקת: באו בלאק קוד שנראתה כמו המבורגר היתה מעולה, באו צמחוני של דיקון (צנון יפני) על פנקו מטוגן היתה טובה גם היא, וב’ העיד שבאו החזיר היה מצויין אך נשאר לאכול אותה לבדו. כנראה שבאו know their באו.

 

מנות המקרל עם אורז ומנת החציל עם אורז (ברוטב חריף) היו טובות אם כי לא הסיבה להגיע למקום.

מנות אורז בלונדון
בשביל זה לא אורזים ויוצאים מהבית – מנות האורז של באו

המנה העיקרית אחרונה שהגיעה, נאכלה בשקיקה על ידי הגברים בלבד: קונסומה ברווז בכלי חרס מכוסה צלחת ובה שני נתחי חזה ברווז ובצל ירוק. הוראות ההפעלה: לרוקן את תוכן הצלחת לקערת המרק ולשתות ללא כף. תענוג.

ברווז סיני בבאו
חווייה ספיריטואלית של ברווז – הקונסומה ברווז

אכזבה הסתמנה בתחום המשקאות: מסתבר שהערב היה עמוס יותר מהרגיל ומשקאות “signature” פשוט נמחקו מהתפריט בזה אחר זה. כך נאלצנו להסתפק בקינוח היחיד במקום (גלידה בוטנים עם כוסברה מרעננת במעטפת נייר אורז) ובתה חם, ולוותר על משקאות כמו ה-Kopitee (תה קר עם ג’לי קפה וקצף חלב) או על קוקטיילים כגון Soy Old Fashion ו-Ginger Gin Fizz. הלונדוני הוא היחיד שהצליח להנות מגרסא מקומית ל-White Russian שכללה את הקצף המבוקש.

בר קוקטייל לונדון
רוסי קצפי – אחד מהמשקאות היחידים שנותרו

הטרנד הטאייווני בהחלט מקבל חיזוק ממקומות כמו באו לונדון. נכון שהיערכות נכונה יותר היתה חוסכת קלוריות מיותרות וכ-10 ליש”ט לראש, מצד שני שמצויידים בחברה טובה ובאוכל שלא נתקלים בו יום יום – אפשר גם להתפרע. הלונדונים 3 – היקום 0.
הביקור בבאו הוא חווייה מעניינת, המיקום בפיצרוביה ולא בסליז של הסוהו הוא ייתרון לזקנים שכמונו. רגע לפני שעוברים ליום הבא היקום מצליח להבקיע גול של כבוד, ומבלי להכביר יותר מדי במילים – עם שני ילדים קטנים שלא אוהבים לישון, מומלץ להוריד את הרגל מהגז בכל הנוגע לקוקטיילים קצפיים וסאקה, ולהצטייד בכדור נגד צרבת. 3 – 1: גם טוב.


***0

 

  Bao Soho
53 Lexington St, Carnaby
no reservations
Bao Downstairs
(Bao Fitzrovia)
31 Windmill St, Fitzrovia
https://baolondon.com/

Author: הלונדונים

1 thought on “באו-זה-פה

להגיב על Mira Dital לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *