הוט קרוס באנס

פלא אנד באנס - מסעדה אסייתית בלונדון

חתולים סיניים בפלאש אנד באן

מי שעוקב אחרינו כבר כמה שנים יודע שהלונדונים מתרחקים מרשתות כמו אש (למעט מקדונלד’ס, מסיבות קטנות ומובנות). לכלל יש יוצא מן הכלל – רשתות שלא היו כאלה לפני זמן קצר, ושאנו ‘זכינו’ לראות אותן גדלות מסניף או שניים לכדי משהו גדול יותר – מקבלות מאיתנו פירגון (כל עוד הרשת לא הרסה את המוצר המוגמר).
 
רשת האוכל היפני Bone Daddies היא אחת כזאת. שביקרנו בפלאש אנד באנס בשנת 2015, היא עוד הייתה סניף בודד בסוהו, עם סניף נוסף של רשת האם Bone Daddies וסניף אחר מעל ה-Wholefoods בקנזינגטון.
היום לרשת יש שני סניפים (קובנט גרדן ופיצרוביה, סוהו נסגר), ול-Bone Daddies שישה (כולל Shack-Fuyu בסוהו אליה עוד נגיע, ולו בגלל השם!).
 
אין זמן טוב משבת בערב בכדי לקחת את הדודה מ’ (או י’ כאמור) ואת החבר א’, ולבדוק מה השתנה ב-Flesh & Buns בארבע שנים האחרונות.
 

אז דבר ראשון אנחנו מוכרחים לחשוף כמה אנחנו זקנים: לא הלונדוני ולא הלונדונית זכרו שהיינו בפלאש אנד באנס, עת חיפשנומקום לבילוי. מה שעוד יותר מפחיד הוא שאת אותן אבחנות שעשינו אז – עשינו גם עכשיו, והאסימון נפל רק שהתחלנו לכתוב את הפוסט (היי, לפחות אנחנו עקביים!!).
אז אם נשים בצד את הסניליות המפחידה, כזו היא פלאש אנד באנס: מקום שאפשר להשיג בו הזמנה לאותו היום, מה שלא נפוץ בלונדון בימים טרופים אלו, ברקזיט או לא.
שלא תטעו לרגע לחשוב שהעובדה שהיה שולחן פנוי הופכת את פלאש אנד באנס למסעדה זולה ויעד לא מבוקש. נהפוך הוא, עם ההתרחבות והמעבר מהסוהו לפיצרוביה לחלל גדול, מעוצב ומרווח, המקום הפך הומה עוד יותר. ועם האוכל בא התיאבון – המחירים האמירו ונראה שאם בעבר היה ניתן לסווג את המסעדה ברמת מחיר בינונית מינוס, היום אנחנו בקטגורית הפלוס.

מסעדה אסייתית בלונדון פלאש אנד באנס

 

Moving on up!! פלאש אנד באנס בפיצרוביה

 



אז מה עוד השתנה?
מלבד רמת המחיר, והמיקום (שהפך יוקרתי יותר) נראה שגם התפריט עבר מתיחת פנים. לא רק לחמניות באו (באו-דזה) אוויריריות ובשר, אלא רכיבה על גל הניקיי שאופף את לונדון בימים אלו עם סושי, סביצ’ה וטירדיטוס אה-לה פרו. קצת מאכזב, אבל האם לפחות טעים?

מסעדה אסייתית בלונדון פלאש אנד באנס

 

עיצוב ברוח מהג’ונג – פלאש אנד באנס בפיצרוביה

 


 


פיסקו סאוור קוקטייל בלונדון

עוד משהו שהשתנה הוא שיחד עם הסצינה הפרואנית הגיע גם ה’פיסקו סאוור’. הקוקטייל הפרואני מליקר הפיסקו מגיע פה בשני טעמים: קלאסי ותפוח, ועם לחצן “מצוקה” שטבוע בשולחן. לחיצה על הלחצן בתיאוריה תוביל לבואה של “נערת הפיסקו” שתתגלגל לה לאיטה עם הבר הנייד שלה, ותכין את הקוקטייל הנחשק.
בפועל, זה לא תמיד עובד, במיוחד כמו שאמר לנו נער המים – “שיש להם עומס” במבט מתוסכל. גימיק חביב שיוסיף 2-4 קוקטיילים לכל חשבון.
אז שני פיסקו ובירה אסאהי בשביל לתפוס קצת ראש ואנו מתחילים את הגלישה בנבכי התפריט של פלאש אנד באנס, שכאמור קצת תפח לו מאז שהיינו פה לאחרונה.

 

 
.

קוקטיילים בלונדון - פיסקו סאוור

 

נערת הפיסקו בפעולה


 

אז עוד לפני שהתחלנו, השולחן לידנו אימת אותנו עם העובדה שאנחנו ישראלים. הזוג (שלא היו באמת זוג) הכי אקלקטי בעולם התהדר אף הוא בישראליות ועברית בסיסית, מהולה בנימוס בריטי. כבר מרענן.
מנות הפתיחה מבשרות על סוג של הברקה: הפופקורן בתיבול קארי, חמאה ומלח ותוספת אצות נורי הופך לחביב השולחן, וגם ה-“רייס קראקרס” עם מתבלי סלסה ואבוקדו/שיזו בהחלט מספקים את הסחורה. הלונדוני מרגיש כמו הודי ב-40 מעלות בכלכוטה, אבל כל שאר הנוכחים (כולל הלונדונית שאינה מחובבי המטבח ההודי) חושבים שמדובר בגאונות קולינארית, לא פחות!



מסעדה אסייתית בלונדון - פופקורן קארי ואצות נורי

 

כלכוטה או הטאג’ מאהל? פופקורן קארי ונורי

 

מסעדה אסייתית בלונדון - צ'יפס אורס עם מתבלים

 

קראקר ג’ק – קראקר מאורז עם מתבלים


 

עוד מנות פתיחה: בדיוק כמו לפני ארבע שנים, הנוכחים רוצים את כנפי העוף הקוריאניות החריפות (מנה מעולה) ואת הברוקולי על הגריל ברוטב מיסו כתום (מוגש עם צ’יפס לוטוס). שתי המנות מצויינות, הכנפיים מלכלכות בדיוק כמו פעם ואפילו המגבות החמות מתקבלות באותה האהבה.




נסעדה אסייתית בלונדון
 

עוף גוזל… היישר לרוטב קוריאני חריף

 

 

להמשך – מנות הסושי, סשימי סביצ’ה וטירדיטוס הן חלק מטרנד חדש הממצב את פלאש אנד באנס כמסעדת “אסיין פיוז’ן”, קונספט שמחליף במקצת את מסעדת הלחמניות באו המקורית. אז נכון שזה די מעצבן, כאילו אם מחר הסצינה הבולטת תהיה אוכל אתיופי – אז תגישו גם את זה? מצד שני, מה שהולך הולך ופלאש אנד באנס הצליחו לעשות פה אוכל ניקיי לא רע בכלל. [ניקיי זה מטבח יפני/פרואני, נחסוך לכם הסבר נוסף, פנו לאחד הפוסטים הקודמים בבקשה: קויה, צ’וטו מאטה] למעשה, הניקיי היה החלק היותר טעים של הארוחה, ודווקא הלחמניות היו הפעם סוג של אנטי קליימקס.

בתפריט גם סביצ’ה וגם טירדיטוס. ומזל שיש דר. גוגל כי ההסבר המגומגם של המלצרית ממש לא היה ברור. בעוד סביצ’ה זה דג נא חתוך לקוביות ומושרה במרינדה כך שהוא למעשה “מתבשל” בה, הטירדיטו הוא דג נא חתוך לפרוסות, והמרינדה נבזקת לפני ההגשה כך שהדג עצמו נשאר נא. החכמנו.
הטירדיטוס באס מוגש ברוטב יוזו, טראפל (כמהין) ו”חלב טיגריס”. Tiger’s Milk (במקור Leche de Tigre) זה רוטב פרואני שהוא הבסיס לכל מנת סביצ’ה טובה, הוא מורכב ממיץ ליים, בצל, צ’ילי, מלח, פלפל ומיצי הדג שאמור לשחות בו … לאו דווקא אמור 😉

מנת הסשימי הוגשה בצורה שלא היתה מביישת את רוקה או זומה, ניתן לתמונה לדבר בעד עצמה. תענוג.



סושי בלונדון

 

טרידיטוס ורולים – פלאש אנד באנס בערבות פרו

 

סושי בלונדון

 

סשימי שלא יבייש את רוקה וזומה

באוזה

 

ואחרי שסיימנו עם הדגים, מגיעות להן לחמניות הבאו. הלחמניות עצמן עדיין מתומחרות ב-£2 לזוג, ולא יגיעו עם המנות העיקריות אם לא תזמינו אותן – שזו שיטה קצת לוקה בחסר, אבל קונסיסטנטית עם מה שהיה בפלאש אנד באנס לפני ארבע שנים (כמו גם האכזבה שלנו מהעובדה הזו). מילויי הלחמניות לבחירה: קטסו (סוג של שניצל יפני) מארנבת, רגלי ברווז, חציל מיסו, סלמון טריאקי, בטן חזרזיר ובשר ווגיו, או מנות ה-“Smoker” שמגיעות עם גחל בוער לשמור על המנה סמוקי וחמה. בכלל תראו בקרוב שגחלים בוערות זה חלק אינטגרלי מהמסעדה. בסמוקר: מיקס סמוקר שמגיע עם חמוצים חריפים (גזר ובצל), לשון בקר (מנה מעולה), בקר בריסקט ולחי חזיר.
מעבר לכך ניתן להזמין את המנות האלה אינדיבידואלית, ויש מנות שלא מגיעים עם הסמוקר מיקס, כמו שורש סלרי (סלריאק) ושורט ריבס של בקר.

חוץ מהלשון הטעימה, לאף אחד לא היה באמת מקום יותר להנות מהלחמניות וחבל שהמלצרית לא התריאה בפנינו שהזמנו יותר מדי מנות עוד בפתיחה. זאתאומרת, גרגרנות הלונדונים היא כמובן לא באחריותה, אבל היה נחמד להסביר לנו בדיוק מה יגיע מתי וכמה.. מנת הקטסו ארנב שהיתה חביבה (שניצל…) נשארה חלקית לא אכולה, ואפילו הלונדוני יכל לקחת 3 לחמניות באו הביתה, לאחר שאלו נותרו ללא דורש.
בעיניו, החמין שהכין לשבת היווה מילוי יותר טעים מאשר מילוי הבריסקט בקר, וזה אומר די הרבה. היה טעים סה”כ אך עם תחושב שיכלנו לצאת מהמקום עם בטן מלאה באותה המידה ועשירים בלפחות £40 יותר.



לחמניות באו במסעדה אסייתית בלונדון

 

הגענו לבאנס סוףסוף

 

אוכל אסייתי שונה ומשונה בלונדון - קטסו ארנבת

 

פיטר ראביט – קטסו ארנבת

 
בשרים על האש בלונדון בנוסח אסייתי
 

אין עשן בלי אש – מנת הסמוקר


 

הסיום היה אולי השיא של הערב. חיפשנו מהמלצרית המלצה לקינוח, וזו בעקביות של אחיתופל סיפרה סיפורים ונפלאות על מנת הדונאטס. היא יעצה לנו שלא לקחת את ה”סמורס” – מרשמלו פסיפלורה עם שוקולד שקדים וקרקרים של גראהמ’ס, ולאחר התיאור שלה הכריזה הלונדונית שזה בדיוק מה שהיא רוצה.
כך מצאנו את עצמנו צולים לנו סמור’ס מעולים על האש (מוטיב חוזר כבר אמרנו) ומלקקים את האצבעות.. תה יסמין היה סתמי ושודרג פלאים עם קצת סירופ אגבה.
אם אתם כבר פה – אל תתנו לאף אחד להניע אתכם מלהזמין את הסמור’ס. הלונדונית שבד”כ לא מתלהבת מקינוחים הצליחה לפלח מרשמלו מא’ ומצהירה ש”המנה הזו היא סיבה מספיק טובה בפני עצמה לבוא לכאן.”

אובר אחד אחרי ואנחנו כבר עוסקים במלאכת העברת שלושה לונדונים מהספה בסלון למיטות שלהם, על בטן מלאה תרתי משמע.
אמנם פלאש אנד באנס לא השאירה עלינו חותם (בכ”ז שכחנו ממנה) אבל היא בהחלט מהווה אלטרנטיבה זולה יותר (אם כי שוב – לא זולה) לרוקה, זומה, Inko Nito וכדומיהם לבילוי חביב של מטבח אסייתי שמנסה לרקוד על כל החתונות. והיי, אפשר למצוא פה שולחן!




מנת קינוח מעולה בלונדון
 

מנה ‘אש’ – הסמור’ס של פלאש אנד באנס

 


Flesh& Buns Fitzrovia

+44 (0)20 7942 2000
Flesh & Buns website/
 

Author: הלונדונים

1 thought on “הוט קרוס באנס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *