קוראים בקפה – בתי הקפה הטובים בלונדון

הלונדונים אוהבים קפה. הלונדונים לא היו שורדים גידול שני ילדים שאחת מהם לא ישנה, והשני משכים קום כאילו היתה בבעלותנו חווה, ללא הדבר החום הזה שמביא ניחוחות של בוקר ברעש הנספרסו מחריד האזניים. התקופות הקשות ביותר עבור השניים היו כשנאלצו להפסיק את זרם הקפאין מסיבות אלו או אחרות. אז לרגל החורף, ושמש לונדונית שמפציעה מאוחר (אם בכלל), החלטנו לעשות לכם סדר בבתי הקפה העצמאיים הטובים ביותר בלונדון (לדעתנו). פוסט שכולו קפה!
בתי הקפה הטובים בלונדון


 

לפני שנעבור לדבר על בתי הקפה עצמם, חשוב להכיר כמה טרנדים של קפה בלונדון: ראשית, תרבות הקפה האוסטרלית/ניו זילנדית ש”יובאה” לפה לפני שנים. אז נכון שגם בסקירה הזו יש כמה קליות ניו זילנדיות, ויותר מבית קפה אחד שמנוהלים ברוח ה-down under, אבל אנחנו לא מצליחים להבין את נושא הקפה החמוץ (תוסיפו לו סוכר ובכלל זה מקבל טעם נורא).
ללונדונית יש בעייה נוספת שמקורה מארצות הקנגרו והקיווי היא ה-“flat white”. למי שלא מכיר, ה-flat white זה קפה הפוך כמו כן הוא שמו – שטוח, היינו עם פחות קצף. רעיון טוב בפני עצמו (להגדיל את יחס הקפה לעומת הקצף) בפועל רשתות הקפה הגדולות הפכו את זה למכה של קפה ללא הקצפה בכלל. (“למה לוותר על קצף?” שואלת הלונדונית בתמהון).
 

אז עכשיו ש”שחררנו קיטור” (והקצפנו איתו כוס קפה עם חלב שקדים), גם נזכיר שהרשתות הגדולות בלונדון הם Costa (קפה נוראי שמתיימר להיות איטלקי אך הוא אנגלי לכל דבר), Cafè Nero (לא נתחיל אפילו) ו-Starbucks האמריקאית, שסדרת ה-origin המשתנה שלה לא רעה בכלל, ביחס לקפה הדלוח הרגיל. לא נדבר עליהן פה יותר, אל דאגה!
 

ועוד בקצרה לפני שאנחנו מתחילים לחלוק עמכם את בתי הקפה העצמאיים הטובים ביותר למי שבאמת מבין בקפה (ויסלחו לנו שאר הלונדונים שבזאת הרסנו להם אי אלו שכיות חמדה שאיש לא הכיר, מה לא עושים בשביל כמה לייקים!) – רצינו לשתף אתכם בקריטריונים:

  • למעט במקרה אחד, לא נכנסו לרשימה רשתות בינוניות פלוס, אלא רק בתי קפה קטנים או שהיו פעם קטנים ושהיום יש להם לא יותר מארבעה-חמישה סניפים.
  • הקפה צריך להיות טוב (ניקוד של 4 כוסות קפה מינימום)
  • האווירה היא ברמת ניקוד של 4 כוסות קפה ומעלה
  • הלונדונים ביקרו במקום בשנה האחרונה
  • עצרו, לפני שאתם מתעצבנים! אין באפשרותנו ולא יהיה באפשרותנו לדגום את כל בתי הקפה בלונדון, לכן אם אתם חושבים שעשינו אי צדק לבית קפה מעולה שאתם מכירים – אתם יותר ממוזמנים לשתף אותנו בתגובות. בלונדון איזורים רבים שמתאפיינים בסצינת בתי קפה ענפה, בינהם אנג’ל ואיסלינגטון, או מדרום לנהר שלא נכללו בסקירה להלן פשוט כי אנחנו לא מגיעים לשם.

    Wired Coffee – ווסט המפסטד


    וויירד שנמצא בקרבת הלונדונים הפך לעת מצוא לנקודת מפגש של “אבות ישראלים משועממים” לאחר או לפני ה-Pickup/Drop-off. אז נכון שהלונדוני מוצא את עצמו בדרך כלל כבר בסיטי בשעות הבוקר המוקדמות, אך קרה לא אחת בחגי ישראל שהוא מצא את עצמו עם א’ ו-מ’ יושבים ב-Wired ודנים בעניינים ברומו של עולם, כולל איך בדיוק א’ נמצא בעבודה ועדיין יושב לצדו של הלונדוני ברגעים אלו ממש… אח יא אח, החיים שלך סוכר (מקנה סוכר… אורגני… ללא ניצול של מגדלי הסוכר… בכוס רב פעמית)…
     

    Wired הפך לשם דבר בקרב חובבי הקפה של ווסט המפסטד, כשהוא ממוקם לצדו של ה-Gallery – פאב/בר ליודעי דבר בלבד, פיצת Sarracino ואפילו הסושי של איקראם במורד הרחוב. הרבה מקומות טובים ברחוב צדדי שלא הרבה מכירים.
     

    במקום מבחר מצומצם של מאפים, בריסטות שמצליחים לרקום בקצף החלב את הסמל המסובך של וויירד, קפה ו-3 שולחנות בפנים ו-3 בחוץ. מקרר עם בקבוקי Perrier קטנים במחיר מופקע גם הוא אטרקציה ללונדונים (יש עוד מקומות ישיבה למטה, אבל מי באמת רוצה לרדת לשם?). הקפה קיבל ציון לשבח אפילו מהדודה התל-אביבית מבינת העניין. אוהבים.

    יריד Frieze בלונדון

    עיצובי קפה מרהיבים במעוז ההיפסטרי של צפון לונדון – Wired
    קפה: ½coffeecoffeecoffeecoffee חמצמץ אך לא חמוץ
    אווירה: coffeecoffeecoffeecoffeecoffee “הייט אשבורי” מתובל באמהות עם עגלות
    מיקום: coffeecoffeecoffeecoffee נחבא אל הכלים בשכונה לא סקסית בעליל

     

    Press – הסיטי


    הרשת הקטנה של Press (ארבעה סניפים) התחילה עם Fleet Street Press בשנת 2013, ולעד תיקרא ה-Fleet Street Press בפי הלונדוני.
    פליט סטריט פרספליט סטריט היה ה-רחוב של מערכות העיתונים האנגליות (Press) וכך גם הרשת קיבלה את שמה. אגב הלוגו של הרשת היא כמו חותמת.
    ואכן, כל אימת שהלונדוני מצא את עצמו בפגישה כלשהי באיזור, ה-Fleet Street Press חיכה לו בחום. לפני כשנה הרשת החליטה גם להתחיל ולקלות את הקפה שלה בעצמה ולהתחיל מכירות סיטונאיות.

     

    הסניף המקורי נמצא מול בית המשפט העליון, The Royal Courts of Justice, והסניף הנוסף לא רחוק ממנו ב-Chancery Lane שליד בניין לשכת עורכי הדין, מקום שהלונדונים הקטנים כבר הספיקו להרוס מבפנים. לבית הקפה סניפים נוספים אחד לכיוון קלרקנוול, ליד הבניין של גולדמן סאקס ואחד הרחק בפולהאם.

     

    בית קפה בלונדון

    הקפה של Press, עיתונות נושכת!
    קפה: ½coffeecoffeecoffeecoffee כמעט איטלקי
    אווירה: coffeecoffeecoffeecoffeecoffee סיטי מלחיצה 🙂
    מיקום: coffeecoffeecoffeecoffeecoffee מול בית המשפט העליון

     

    Sacred Café, הווסט אנד


    החזון של Sacred Café, רשתית קטנה, היום עם ארבעה סניפים, היה להכיר את “תרבות הקפה הניו זילנדית” ללונדון. חשוב לציין שהלונדונים, שאינם חובבי קפה חמצמץ (כאמור- במיוחד שמוסיפים להם סוכר!), דווקא חושבים שבניגוד לאחרים “הקפה הקדוש” מציע בלנד לא רע.
     

    את ההיכרות עם Sacred עשינו אי שם בעבר, שישבנו ב-Providores שבמרליבון ולידנו באחד מהספספלים המשותפים התיישב זוג אסייתים עם ספר הקפה הגדול. השניים המליצו על Sacred בחום ובידיים רועדות מקפאין. לא אחת נתקלנו בדוכן שלו בווסטפילד, ואפילו שהאחות של הלונדוני “תקעה” אותו בווסט אנד, גם הסניף המקורי ב-Carneby Street (דקה הליכה מרג’נט סטריט) זכה לביקור.
    בשנים האחרונות, מסתבר, Sacred הפך לתחנת התדלוק של מי שמגיע ל-Enigma Escape Room אם בניגוד אלינו אתם יודעים על מה המהומה…
     

    בתפריט יש ארוחת בוקר המוגשת כל היום (אבוקדו על טוסט, ביצים, בייגל וכיו”ב), סנדוויצ’ים וקוראסונים ממולאים בגבינות ונקניקים, פלטת ברוסקטות עם מתבלים, פלטת נקניקים, פלטת גבינות ופלטת אנטיפסטי.

    קפה ניו זילנדי בלונדון

    קפה קדוש – תיירים לא חסר פה
    קפה: coffeecoffeecoffeecoffee ניו זילנדי על גבול החמצמץ
    אווירה: coffeecoffeecoffeecoffee תיירים. הרבה.
    מיקום: coffeecoffeecoffeecoffeecoffee

    חבוי בלב טרפת השופינג

     

    Ozone Coffee, שורדיץ’


    Ozone קפה הוא הדבר האמיתי אם אתם בקטע של קליית קפה ותפיסת גלים באוקלנד, ניו זילנד. הם התחילו בקיווי-לנד ב-1998, ועברו ללנדון ב-2012. האווירה אפלולית כיאה לשורדיץ’, בואכה אולד-סטריט (קצת יותר לכיוון הסיטי ופחות שורדיץ’) ובמקום יש אופציות לקפה בבישול איטי ולארוחות בוקר לא רעות בכלל. ביצים (באיזה סטייל שתרצו) מוגשות פה על הלחמים של Dusty Knuckle. בסופה”ש יש פה אופציות בראנץ’ מעניינות כמו פנקייק Piña colada, אגז בנדיקט על באבל אנד סקוויק (הזכור לנו מסט אייבס) או ארוחת בוקר צמחונית עם ביצים עם אצות, חלומי, תפ”א ומנגולד.
     

    בחזרה לקפה – בניגוד לחמיצות הניו זילנדית בה עסקנו כבר, ב-Ozone קולים קפה שמזכיר מאד אספרסו איטלקי, עד כדי כך שאפילו המסעדה הסיציליאנית, שהפכה למקום המפגש המועדף על הלונדוני ובנקאי ההשקעות ק’, משתמשת בו. מומלץ אחרי בילוי פרוע בשורדיץ’ ׁ(המקום נפתח ב-7 בבוקר).
     

    'קפה Ozone בשורדיץ'

    חור באוזון – בית קפה בסליז של שורדיץ’

     

    קפה: coffeecoffeecoffeecoffeecoffee ניו זילנדי אבל על גבול האיטלקי
    אווירה: coffeecoffeecoffeecoffee סליז של אולד סטריט
    מיקום: coffeecoffeecoffee כאמור סליז של אולד סטריט

     

    Monmouth Coffee Company – בורו מרקט וקובנט גרדן


    עוד שהבלוג של הלונדונים היה בחיתוליו כתבנו פה על Monmouth, הקפה אולי הכי לונדוני שאפשר. הסניף המקורי ברחוב Monmouth ב-Seven Dials בקובנט גרדן, אולם הסניף המקורי בשביל הלונדונים לעד יהיה הסניף בבורו-מרקט, עם התור המשתרך היישר מחמימותה של החנות ועד לקור הלונדוני של השוק המקורה.

    מונמות' קפה בבורו מרקט

    לא מסננים אף אחד – קפה פילטר מסורתי של מונמות’

     

    Monmouth התחיל את הסצינה עוד טרם מכונות האספרסו ב-1978, עם זליגה איטית של שקיות פילטר הישר לתוך הכוס, וזו עדיין האופציה המועדפת על לקוחותיה. לא ברור מתי בדיוק נפתח הסניף בבורו, אבל ב-2007, לאור ביקוש הולך וגובר של בתי קפה מקומיים לקלייה של Monmouth, התחילה החברה לקלות קפה במחסנים בברמונדסי, באתר שלרגע גם שימש כבית קפה.
     

    במקום מאפים משתנים, עוגיות פיננסייר וטוסטים עם ריבה, מרמלדה ומרמייט (הכל בשולחן משותף אבל צריך לשלם קודם בקופה), אבל אנשים לא באמת באים לפה בשביל לאכול. כיאה לאחת מקליות הקפה “המגניבות” של לונדון, תמצאו את הקפה של מונמות׳ בהרבה נקודות ובתי קפה עצמאיים שאינם קולים את הקפה שלהם בעצמם. שלמות.

    מונמות' קפה בקובנט גרדן

    מונמוט’ בורו – תורים משתרכים מהקפה השחור הישר אל הכפור

     

    קפה: coffeecoffeecoffeecoffeecoffee חזק וטוב
    אווירה: coffeecoffeecoffeecoffeecoffee מגניבה
    מיקום: coffeecoffeecoffeecoffeecoffee מיקומים מעולים

     

    Campbell & Syme Coffee Roasters – צפון לונדון (איסט פינצ’לי)


    ל-Campbell & Syme שנמצא בפרוור הצפון לונדוני של איסט פינצ’לי הגענו ממש בטעות. עם כל הכבוד לפרוורי צפון לונדון שמאופיינים גם בריבוי קהילה יהודית, אין למעשה סיבה להגיע לאיסט פיצ’לי, אלא אם כן הצלחתם ליפול לשבוע על הדודה שגרה בלונדון.
    דמיינו את הסיטואציה הבאה: מסיבת יומהולדת לילד ההולנדי ב’ החביב, ראשון אחה”צ, דציבלים שיגרמו לכל אחד שהוא לא מיכל הקטנה למיגרנה נוראית, הרבה סוכר בדמות עוגות שוקולד וכיו”ב. מה חסר? קפה! אז זהו שאין… הלונדוני התחיל לשוטט ברחובות איסט פינצ’לי ומצא את המקום הכי היפסטרי שתמצאו מחוץ לשורדיץ’, עם מספר שולחנות מינימלי ובריסטה שהגיע לפה ישר מאמסטרדם.
     

    מה לעשות בפרוורי לונדון

    סיפור הפרוורים – קפה “סיים וקמפבל” באיסט פינצ’לי

     

    בתי קפה בצפון לונדון

    אווירה של שפיות בסברביה – קפה טוב במקום לא צפוי

     

     

    קפה: coffeecoffeecoffeecoffeecoffee טוב
    אווירה: ½coffeecoffeecoffeecoffee כמו עליסה מבעד למראה
    מיקום: coffeecoffee בכ”ז סברבייה

     

    Taylor St Baristas – “המתרשת”


    Taylor Street Baristas היא הרשת בגודל בינוני היחידה שנכנסה לרשימה. הסיבה היא שהלונדוני ובנקאי ההשקעות ק’ נהגו לפקוד את הסניף בקרבת ליברפול סטריט, כאשר הרשת עוד היתה בחיתוליה, עם שני סניפים וחצי (החצי זה הסניף שליד ליברפול סטריט). המקום זכור לטובה גם ללונדונית שעוד בהריון עם הלונדוני הקטנטן, היה לה קרייב לאבוקדו על טוסט של הסניף בקרבת Bank.

     

    בית קפה בלונדון - רשת בתי קפה טיילור סטריט

    הפכו קפה הפוך לרשת – הסניף המקורי של טיילור סט. בריסטס
    בעלי הרשת והמייסדים, ניק, אנדרו ולורה טולי, הם גם המייסדים של רשת Harries + Hoole שנמכרה חלקית בשנת 2012 לענקית המזון Tesco, שהגדילה את אחזקותיה ב-2016 לבעלות מלאה על הרשת. עם הרכישה של טסקו החליטו הבעלים לעזוב ולהתרכז ב-Taylor Street, ואף גייסו כספים במימון המונים ב-2015 כדי לפתוח מספר נוסף של סניפים, כולל הסניף הראשון בניו יורק.
    אגב Harries + Hoole נמכרה לענקית הקפה Cafè Nero (סוג של סטארבקס מקומי באנגליה) מאוחר יותר ב-2016 בשל מדיניות הפחתת עלויות של טסקו.
     

    בית קפה בלונדון - רשת בתי קפה טיילור סטריט

    המולה בבנק אוף אנגלנד – הסניף של טיילור סטריט בבנק

     

    קפה: coffeecoffeecoffeecoffee טוב מינוס
    אווירה: ½coffeecoffeecoffeecoffee היפסטר-שיק
    מיקום: coffeecoffeecoffeecoffeecoffee סיטי איסט אנד

     

     

    קפה בקטנה…


     

  • את הקפה של Ozone תוכלו למצוא גם ב-Mangia Siciliana האיטלקית המשפחתית שליד רחוב London Wall בשתי סוגי קליות, אחת המזכירה קפה איטלקי.
  •  
  • את Monmouth תוכלו לצרוך במספר מקומות ברחבי לונדון לאור הפופלריות שלו. אחד מהם זה ה-Secret Frog Coffee שחבוי לו ליד מקום מושבו של בית הכנסת העתיק ביותר בעיר – בוויס מארקס.
  •  
  • ברשת Café Manon (שלושה סניפים) מוכרים גם את שוקולד Leonidas המעולה, ואפילו מקבלים פרלין קטן (חלב או מריר לבחירתכם) עם כל כוס. לרשת שלושה סניפים בסיטי ולמרות הקפה האיטלקי המשובח שלה, היעדר האווירה גרמה לה לא להיכלל בסקירה המפורטת. לפעמים זה ממש מקום לטייקאווי בלבד.
  •  
  • רשת Grind (שמונה סניפים, בינהם 4 מסעדות ו-4 בתי קפה), החלה את דרכה עם מימון המונים למטה לקליית קפה בשורדיץ’. בשלוש שנים שחלפו מאז הפכה הרשת לשם דבר במקומות למפגשים חברתיים ופגישות עבודה של סטרטאפיסטים. עם ההצלחה גם הגיע המסחור עם מסעדות (ולא בתי קפה פר אקסלנס) ועם מרצ’נדייס. בכלל מודל גיוס ההמונים הפך לחלום של כל סטרטאפ אוכל בריטי לאחר שענקית הבירה BrewDog הפכה באמצעותו חלום קטן של שני אחים להיות בעלים של מבשלת בירה, לאימפריה ששווה מיליארדי פאונדים באנגליה ודולרים בארה”ב. גריינד שווה מינשון, עם סניפים בשורדיץ’, קובנט גרדן, סיטי, וויטצ’אפל, לונדון ברידג’, סוהו ועוד. הקיצר איפה ש”מגניב” יש גריינד – ולכן אנחנו פחות מתחברים.
  •  
  • בסיטי פזורים מספר “ואנים של קפה”, הבולט בינהם שלוחה של ה-Shoreditch Coffee Cup (שנמצא על Leonard St במקור, לא הרחק מ-Ozone) נמצא בקרבת Bishopsgate, נקודה עצמאית טעימה אחרת נמצאת מאחורי רחוב London Wall ליד הכנסייה ההולנדית בסיטי.
  •  
  • שווה מינשון – Prufrock (שנמצא על Leather Lane בקלרקנוול) מציע מספר קליות שונות, ומספק אווירה גראנג’ית נחמדה. בכלל איזור קלרקנוול (שליד תחנת הרכבת Farringdon) הוא איזור די עלום עבור מי שלא עובד במקום וחבל. בקרבת שוק Smithfield ורחוב האוכל של Leather Lane ישנן הרבה מסעדות טובות וכמה בתי קפה לא רעים בכלל כמו Prufrock.
  •  

    בית קפה בלונדון

    גריינד, שורדיץ’ וקפה מתוך ואן – טרנדים של קפה לונדונים

     

     

     



    Wired Coffee
    194 Broadhurst Garedens  
    wiredco.london/

    Prufrock Coffee
    23-25 Leather Lane
    prufrockcoffee.com/
       


    Fleet Street Press

    3 Fleet Street
    81 Chancery Lane
    11 Saint Bride St
    472 Fulham Rd – Fulham
    presscoffee.london/


    Sacred Café

    13 GantonStreet
    372 The Strand – The City
    Westfield London
    8 Hornsey Street – Highbury
    sacredcafe.co.uk/
       
    Ozone Coffee Co
    11 Leonard St
    47A King Street
    ozonecoffee.co.uk/
    Monmouth Coffee
    27 Monmouth Street, Covent Garden
    2 Park Street, Borough Market
    prufrockcoffee.com/
       
    Taylor St Baristas
    various locations
    www.taylor-st.com
    Campbell & Syme Coffee Roasters
    9 Fortis Green
    Unit 3, Monaco Works, Station Rd – בתיאום מראש
    campbellandsyme.co.uk/

    Author: הלונדונים

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *