
קויה עצמה היא אולי הפרואנית הכי ״high end” שיש כרגע בלונדון, עם מיקום ליד תחנת Green Park במייפייר. המקום כולל מועדון חברים ודאנס בר די מגניב, מלבד המסעדה עצמה. בכלל נראה שדרישות המקום מהמארחות/נערות מלתחה וכן אפילו מהמלצריות, הן בעיקר שיהיו בעלות מראה של “דוגמנית הרואין שיק” – גבוהות ורזות. בהחלט לא פוליטקלי קורקט בעידן ה-metoo# אבל מייפייר לעד ישאר מייפייר. כך שאם “אווירת נובו/נוביקוב” מעצבנת אתכם, אל תגיעו לפה.
את הסניף של מייפייר פקדנו עם זוג חברים מהתקופה הפרהיסטורית שלנו – שמדי פעם מעמידים איתנו פנים שאנחנו עדיין צעירים ומגניבים. אז, ישבנו בקומת מועדון החברים (נחמד אבל קצת Low key) ואילו בביקור האחרון הלונדוני דגם את המקום בקומה התחתונה, בלב לבו של ה-hubbub. בלונדון יש סניף נוסף, קצת יותר “צנוע” הממוקם בסיטי, שמתאים יותר למי שרוצה לאכול טוב נטו ולוותר על האווירה ה-״פלסטיקית״ של מייפייר.
סניפים נוספים: דובאי, אבו-דאבי, מונטה קרלו (פתוח רק בקיץ למי שחולם).
ככלל במקומות דוגמת קויה בלונדון, במיוחד אם כבר השלמנו עם העובדה שזול זה לא הולך להיות, מומלץ להקשיב למלצרים. מנות ה-“signature” הן בד”כ גם המבוקשות ביותר, ואלו שלמטבח הכי נוח להכינם (ולכן הן גם הן יוצאות הכי מדוייקות). זה לא אומר שמנות אחרות הן פחות טובות, אבל מישהו פעם אמר שסוסים מנצחים לא מחליפים. צדק.
יחד עם זאת, כדאי גם לרסן את המלצרים ולדאוג שהם לא גורמים לכם להזמין מנות כפולות, הכוונה: אם ניסיתם את דג הקורבינה במנת הסביצ’ה, כנראה שהוא יהיה די דומה לקורבינה שבמנת הסשימי. מילה טובה: בקויה הם בד”כ מספיק מקצועיים כדי לתת המלצות שמתאימות בין אם לשני זוגות בדייט נייט או בין אם זו קבוצה של סיטי בויז עם תקציב הוצאות עמוק.
{מקרא: מומלץ מסומן ב-?, חריף מסומן ב-?️}
?לפתיחה קוקטייל ה-signature של המקום ״Pisco sour” המורכב מ-Pisco Quebranta (סוג של ברנדי דרום אמריקאי), מיץ ליים, סירופ סוכר וחלבון של ביצה. זוהי מנה שהיא די בגדר “must”, ולו רק בשביל ה-COYA שמוטבע על הקצף הלבן. שווה.
? לצד הקוקטייל, טאקוס עם מילוי דג נא קצוץ (מגיע 3 חתיכות במנה):
טונה עם שעועית ירוקה וווסאבי, סלמון עם אבוקדו ו-Aji Amarillo שזה רוטב פרואני צ׳ילי צהוב (טעם חלומי?)
קראב עם אבוקדו יוזו וטוביקו, והמנה הצמחונית – טאקו חציל קצוץ עם פלפל, צ׳ילי צ׳יפוטלה ו-masago arare שזה אורז קריספי המשמש לעיטוף סושי רולס בד”כ (?).
? ילוטייל עם צ׳ילי ירוק וצנון.
? טונה צרובה עם שומשום ומלפפון כבוש (מנה חלומית??).
? קרצ׳ופי (לבבות ארטישוק) עם רוטב דמוי צ׳ימיצ׳ורי עליהם (צמחוני ומעולה?). רוטב שלא זוהה ע”י מרבית הנוכחים, מוגש ליד הארטישוקים. עוד הלונדוני ישר צעק “חומוס” לקול תרועות סרקסטיות מיושבי השולחן. המלצר אכן אישר שמדובר בממרח “chickpeas”. כבר אמרנו שמומלץ לא לעמוד בין הלונדוני לחומוס שלו??
בפן היותר “בלאגניסטי”, שמשלב חריפות דרום אמריקאית עם מטבח סושי יפני, נמצא את מנות הסביצ’ה:
?מנה מומלצת מאד (במקום לקחת הימור) היא טריו הסביצ׳ה פרואני. עוד מנת “signature” של המקום המכילה שלוש קערות שהמלצר הצרפתי החביב המליץ לאכול מהעדינה לחריפה, כדי לא לערבב את הטעמים. המנה כוללת: בס ברוטב דמוי קוקוס עם בטטה, דג חרב ברוטב טראפל עשיר וטונה ברוטב אדום חריף (?️ קצת).
מומלץ מאד (??).
? עוף, שוב ברוטב Aji Amarillo ושום.
? שרימפס ברוטב Aji Panca (רוטב מפלפלים אדומים חריפים הגדלים בפרו) ועירית.
? בקר ברוטב Aji Panca וכוסברה שממש מעדנת פה את העניינים (?)
? לבבות שור באותו רוטב ופטרוזיליה (?️) – מנה שלמרות הסקרנות (זאתאומרת של מי שלא אכל ב”שיפודי עזרא ובניו” באזור לבבות מעולם) לא הפילה את הלונדוני מהכיסא. המרקם קצת צמיגי והרוטב נותן לזה טעם של מנה פונג’אבית. לא מתאים כ”כ ולא להיט, אבל שאפו על ההגשה…
? פילה בקר ווגיו (???) התמונה למטה מדברת בעד עצמה, מוגש עם פטריות שדה (בתרגום חופשי).
? קדרת תפ״א עם פטריות בר וכמהין על מצע איטריות יבשות – מנה צמחונית מצויינת (?)
? קדרת בס עם אורז, ליים וצ׳ילי שהמלצר ריטש באכזריות וביאס לנו אותה לגמרי. עצר בשנייה האחרונה רק לצילום לפני שעבר את העבירה הקשה. שתי המנות האחרונות מוגשות בקדירת ברזל יצוק, בהחלט משהו שונה.
? בצד: אספרגוסים וברוקולי ברוטב סומסום יפני מתוק שמזכיר את רוקה.





Coya Mayfair +44 (0)20 7042 7118
https://www.coyarestaurant.com/london-mayfair/ |
![]() |