
רבים מכם אולי יזכרו שהטרנד האהוב על הלונדונים, שפרץ ללונדון בגאון אי שם בשנת 2016, הוא של דים סאם. כן, מאז שהלונדונים ביקרו במושבה לשעבר הונגקונג וחגגו עם המלכה את הג’ובילי בצ’יינה-טאון או טעמו בבאו לונדון, הבלוג הזה סבל מהזנחה פושעת בכל מה שנוגע למאכל הסיני המוצלח, שאיכשהו אפשר לאכול באמת רק בחוץ – דים סאם.
לפיכך, הלונדונים מרימים את הכפפה וקובעים שהרבעון הראשון של 2020, שנת העכברוש, צבוע בדים סאם, עם מינימום קורונה כזו או אחרת. נתחיל עם מקום שמי שביקר בלונדון בעשור האחרון כבר בטוח זכה להכיר, ומי שביקר יותר מפעם אחת – כבר נמאס לו ממנו. נמשיך עם מקומות שאולי אתם לא מכירים, שבאמתחתנו עוד תורים לבתי דים סאם נוספים. מתחילים? כדאי שתאכלו משהו קודם.
מאודים:
Shui mai – דים סאם פתוח עשוי מחיטה; Har Gau – עשוי מחיטה וטפיוקה, ונעשה שקוף ככל שהשף מנוסה יותר, לרוב מכילים שרימפס או בשר פירות ים; Wonton – הכופתאה הממולאת המוכרת מהמרק באותו השם, מוגשת בתוך מרק. Xiao Long Bao – כופתאה במילוי מרק, ובד”כ מכילה חזיר; Cheung Fun – איטרית אורז מגולגלת עם מילוי, במקור מהונג קונג, ונראית כמו בלינצ’ס; Char Sui Bun – לחמנייה אוורירית, מאד אופיינית לאוכל רחוב בבייג’ינג, ממולאת ברביקיו בשר או חזיר; Sticky Rice in Lotus Leaf – אורז דביק עטוף בעלה לוטוס ומכיל חזיר, שרימפס או פטריות.
אפויים, על הגריל או מטוגנים:
Puffs – נקראים בסינית “סו”, מזכירים במרקם קרואסון צרפתי וממולאים בבשר בד”כ; רגלי תרנגולת – כשמם כן הם – רגלי תרנגולת שטוגנו עד שנהיו רכות; Gohk Char Siu Bao– בדומה ללחמניית Char Sui – רק אפויה בתנור, בעיקר במילוי חזיר. Hom Sui Gok – Gutonius rice שזה אורז דביק ומתוק במילוי חזיר או שרימפס; Spring Roll – מעטפת קריספית מטוגנת עם ירקות או ניחשתם – חזיר.
לא קל להיות פפה בסין.
Yauatcha, Soho & the City
🎷 וייב : למעלה – משפחות ; למטה – סרט של דני בויל.
🥟 באנקר : דים סאם מאודה – אדממה כמהין; פאף (כדור פריך) בשר צבי.
🥚 לוותר : Cheung fun באשר הוא (זה בלינצ’ס? זה דים סאם?)
🌟 המומלץ שלנו : קריסטל דמפלינג ראפ עם דלעת וצנובר; המקרונים.
💰 מחיר : יקר לוחץ.