
![]() |
הקטנטנים מצביעים עם הבטן ואנחנו יורדים לאכול ב-Potting Shed – גסטרו פאב ב-Crudwell שהומלץ לנו ע”י מקומית במקור מהעבודה של הלונדונית. בכלל חשוב לומר שבמיוחד בחופשים רצוי לתכנן את מסלול האכילה כיאות ולהזמין מקומות מראש. הפאב אומנם לא עמוס, אבל אם היינו רוצים לסעוד פה בערב (כפי שתכננו במקור) היינו נאלצים להשתמש בבוקינג שעשינו מבעוד מועד. האוכל (שלישיית המבורגרים/טבעות בצל בבלילת בירה/דג sea bream-דניס) הסתמן כהצלחה, וזאת למרות שלא נותרה גלידה במטבח בשביל קינוח הבראוני. המקום עצמו שמח ונחמד, ובכיף היינו יושבים פה לפיינט שני אם לא היתה עוד נהיגה לפנינו. עם בטן מלאה, יאללה למלא את המקרר. signature dish: הדאבל-בייקד סופלה מגבינת דאבל גלוסטר. דאבל דאבל, קולסטרול וקלוריות. וויתרנו. אגב-גם ההמבורגר מגיע דאבל 😮
הניסיון הראשון שלנו להבעיר אש באח עלה יפה, וטוב שכך מאחר שבלילה הטמפרטורות בקוטסוולד צונחות, כווייה אחת אחרי ואנחנו מתפנים לתכנן את המסלול של מחר.
Bourton-on-the-Water
בורטון היא עיירת פלקט פר אקסלנס, בתי כפר קטנים ליד נהר רדוד עם ברווזים, גלידריה בכל פינה שנייה ובעיקר הרבה אטרקציות תיירותיות (מוזיאון מכוניות, כפר מיניאטורי, “בירדלנד” שזה מעיין צפארי מקומי). למותר לציין שאחרי שעה וחצי בדרכים, לאף אחד מהלונדונים לא היה חשק לאטרקציות שכאלה, ואז כל מה שנשאר זה השמאלץ של בורטון. שמאלץ יפה, אבל שמאלץ nonetheless. חמושים בשוקולדים מחנות ממתקים תיירותית, אנו נחים טיפה ושמים את פעמינו ליעד הבא.
ההליכה בין מבני האבן הצהובים של העיירה לא מאכזבת, וקשה לנו שלא ‘להתפזר’ מדי פעם לנקודות ציון של סניפים מקומיים של ה-Cotswold Cheese Co (מעדנייה שהוקמה ע”י זוג במקור ב-Moreton-in-Marsh המתמחה בגבינות מרחבי הקוטסוולד) או מאפיית Huffkins לה כשישה סניפים בקוטסוולד המתמחה במעדנים מקומיים ו-“tea rooms”.
עצירה מתבקשת בסניף המקומי של רשת הפאדג’ Roly’s רק בגלל שהגברת בדיוק בעיצומי הכנות של פאדג’ רום צימוקים, והריח משגע את כל הרחוב. חוץ מרשתות איזוריות-אנגליות, ניתן למצוא בעיירה לא מעט בתי עסק קטנים ומעדניות, אז נכון שבעיקר בונים פה על התיירות המקומית, אבל המקום קסום באמת, ולא ‘פייק’. חשוב לציין גם את ה-Organic Shop בקצה ההייסטריט, שאלמלא בתכנון היומי היה ביקור בחווה אורגנית, אין ספק שהיינו מעמיסים פה תוצרת מקומית.
הסיפור של דיילספורד מתחיל לפני כארבעים שנה, עת החלה החווה המשפחתית לעבוד בצורה אורגנית עם דגש על “קיימות” (sustainability). יותר מזה נראה שהם יכולים להעביר שיעור במיצוב ומיתוג בלונדון ביזנס סקול. מותג הלב לא רק מייצר מכל טוב (שוקולדים,פטה,בשרים,גבינות,ביצים,פירות וירקות) אלא גם מציע מרצ’נדייז וכלים לבית. מה שהם לא מייצרים הם מייבאים ומוכרים תחת מותג החווה.
מתחם החנות הוא בעצם סופרמרקט ענק עמוס בכל טוב, כאמור מרמת המטבל ועד הטלה. לצידו של הסופר – חנות כלי בית, מאחוריו – בית קפה/מסעדה, מאחור עוד יותר ספא (כן כן ספא), מלמעלה – בית ספר לבישול ושזירת פרחים, ומימין קוטג’ים ששהייה בהם של סוף שבוע תעלה לכם בין 1,500-3,000 ליש”ט. בית ספר למנהל עסקים כבר בנו פה?
בחווה עצמה שלושה מסלולי הליכה, הפתוחים לכל דיכפין, ובזווית העין ראינו אופניים חשמליות בעבור האורחים. אז קצת גבינות אורגניות (סינגל גלוסטר ואלדרסטרופ), ביצים לבוקר, ועוגיות – ואנחנו עולים על הוולי’ז ונכנסים לעומק החווה.
Dyrham Park, Chippenham
על דירהאם פארק שמענו מעוד קולגה שלה, ולמען האמת לא תכננו להגיע לכאן. מדובר באחוזה מקומית שמנוהלת ע”י ה-National Trust, אחד משני ארגוני צדקה בריטיים המנהלים את אתרי המורשת והטבע בממלכה המאוחדת. מרכז האחוזה הינו בניין מרשים מהמאה ה-17, ולכאורה היא משמשת גם כשמורת צבאים – אם כי, לפי כמות הילדים שהיו בשטח, לא היה צא’נס שנראה ולו צבי אחד.
אנו מתישים את שני העירניקים הקטנטנים שנהנים מהכפר הישן שהוסב למשחקייה, ומטפסים להם על הטרקטורים שכמו בספר של מאיר שליו הפכו למתקני שעשועים. במרפקים של מי שנולדו בישראל אנו נדחסים להסעה שמחזירה למגרש החנייה, וממשיכים הלאה. התענוג יעכב אתכם כ-£15 למבוגר, ילדים כמחצית מזה, מתחת לבני חמש -חינם.
signature dish: ליד הכפר יש מסלול מירוצים שנקרא “Castle Combe Circuit” המארח תחרויות ספורט מוטוריות בריטיות כולל מרוצי Formula Ford.
בדרכנו חזרה לקוטג’ עצרנו לקצת תוצרת מקומית איפה אם לא ב-Tetbury, ואנחנו מסיימים את היום השלישי עם הסלט הכי ישראלי שרק ניתן, המבורגרים הום-מייד ועם בירה אורגנית ממבשלת Stroud Brewery שמיוצרת בעיר Stroud הסמוכה. המבשלה מוסיפה קצת “מאלט בווארי” ללאגר ואף מייצרת בירות עם טעמי אלדפלאור ודובדבנים.
מומלץ בהחלט.
כחצי שעה מאוחר יותר המכונית עוצרת לה ממש בדאונטאון סיירנססטר, עיירת שוק המונה כעשרים אלף נפשות, ויושבת על המדרון הנמוך יותר של גבעות הקוטסוולד. לסיירנססטר הכינוי “בירת הקוטסוולד” בשל המיקום המרכזי שלה בנתיב הנסיעה מלונדון לקוטסוולדס.
כאטרקציה תיירותית סיירנססטר יכולה למלא יום שלם בפני עצמה. הבתים צבעוניים, השוק התוסס (ימי שני ושישי), העתיקות, וה-Bathhurst Estate & Cirencester Park שהם פארק ענק עם אחוזה ממש בלב העיירה. בסיבוב של שעה וחצי בעיירה, הספקנו לבקר ב-Corn Hall שבימי שישי מארח שוק עתיקות, להצטייד בפירות וירקות לסופה”ש, לפקוד את הסמטאות הציוריות ואף לעצור ב- מאפיית Halls כדי לקנות לחם לשבת. כל זאת היה יכול להסתיים עם סיור חצי-שמשי בפארק הרחב, אלמלא פס הקול החוזר ונשנה של הלונדונית הקטנה שדרשה “לחזור למכונית” (בשל ההבטחה בת ארבעת הימים למקדונלד’ס בחזור) והקטנטן שהחליט שהוא רעב ורוצה נקניקייה דווקא מדוכני השוק הפחות מזמינים. אנגלים כבר אמרנו?
בחישוב מהיר אם אנחנו אורזים את השניים, מרדימים אותם עם הנסיעה המונוטונית על ה-M4 ועוד עוצרים במקדונלדס לפני לונדון, אנחנו עשויים להגיע הביתה עוד לפני כניסת שבת.
♚ The Potting Shed –
The Street, Crudwell, Malmesbury
כאמור הקדשנו מספיק לגסטרו פאב שנמצא ממש באמצע דרך בקרדוול, כפר קטן ובו כ-600 נפשות בלבד.
♕ Wild Rabbit
Church St, Kingham, Chipping Norton
מסעדת ה-Wild Rabbit מגדירה את עצמה כ”מטבח מודרני העושה שימוש בחומרי גלם שמקורם בסביבה”. ה-Wild Rabbit עצמו הוא פונדק המציע חדרי לינה וקוטג’ים, ואילו המסעדה היא היהלום שבכתר. את חומרי הגלם מביאה המסעדה מאחותה הגדולה – חוות דיילספורד הנמצאת כחמש דקות נסיעה ממנה, ולא לחינם היא קיבלה את הכינוי המסעדה של דיילספורד.
♜ Lords of the Manor
Upper Slaughter, Gloucestershire
מסעדה עטורת כוכב מישלן של המלון בעל אותו השם. הממקומת במרתף של בניין המלון, שנבנה במאה ה-17. המסעדה מבוססת בעיקר מאכלים אנגלים טיפוסיים, וחומרי גלם מהסביבה. תפריט טעימות של שבע מנות עולה £90 לראש.
♘ Wild Garlic
3 Cossack Court, Cossacks Square, Nailsworth, Gloucestershire
מסעדה שהלונדוני מאד רצה לפקוד, אך לא הצלחנו להכניס אותה לתפריט היומי. זוהי מסעדת פיוז’ן שמגישה תפריט טאפאס ליד תפריט יותר קלאסי. ההיצע משתנה בהתאם לתוצרת המקומית ומצב רוחו של השף מת’יו בירדשל.
♝ Made by Bob
26 Market Place The Corn Hall, Cirencester
למרות השם הלא מוצלח, Made by Bob נחשבת שם דבר במפה הקולינארית של הקוטסוולד. בוב פרקינסון הוא שף שהתמחה ב-Bibendum הידועה בלונדון והחליט לפתוח את הביסטרו התוסס הזה בלב לבה של סיירנססטר. מבקר המזון ג’יי ריינר מסביר שאין פה תחכום – רק אוכל שמבושל ברמת דייקנות עילאית, ע”י בוב פרקינסון שהוא כוכב.
*** עריכה: באותה שנה ביקרנו שוב בקוטסוולד ותוכלו לקרוא על האטרקציות האלה בפוסט השני שלנו על הקוטסוולד – מקומות שאסור לפספס בקוטסוולד **
רוצים ליצור קשר? webmasters@londonim.co.il או דרך עמוד הפייסבוק שלנו. |
copying images or content from this website is prohibited without explicit approval from the webmasters Copyright © 2019 Halondonim - לונדונים |
אין להעתיק תוכן או תמונות מהאתר ללא אישור מפורש ממנהלי האתר. תודה. Copyright © 2019 Halondonim - לונדונים |
Copyright © 2025 לונדונים
בוקר טו ב
מקום לינ המומלץ בקוטסוורד – שייהיה נגיש , נעים ואוטנטי? (לטיול של יומיים )
הי, לקוטסוולד קוטג׳ים זה הכיוון האולטימטיבי – Airbnb באיזור כפרי צפון הקוטסוולד (לדוגמא- Chipping Campden או Bruton) או האופציות היקרות יותר שזה הקוטג׳ים של Daylesford ושל הWild Rabbit בכפר Kingham.
בהיעדר אופציה כזאת אפשר לנסות בדרום קוטג׳ או מלון כמו הManor House שבכפר היפהפה Castle Combe. בהצלחה!!